Koen Vereecke wint de finale voor 7-jarigen in het Sentower Park

Koen Vereecke wint de finale voor 7-jarigen in het Sentower Park
In het Sentower Park te Opglabbeek werd de laatste dag van vier dagen topsport vanmorgen al ingezet. De dag begon met de 'Prijs Zanotelli Stables', de finale voor 7-jarige paarden. Daarin waren de BWP hengst Jaro vd Donkhoeve (v. Ja) en Koen Vereecke de allerbesten. Van de 10 barrage deelnemers wisten zij de aller snelste tijd van 39:29 seconden neer te zetten, en zo schreven zij deze finale op hun naam. Het duo wist als enige de tijd onder de 40 seconden te houden.

Noorwegen nam de 2de plaats voor hun rekening met Espen K. Johansen en Larnaca (v. Artisto Z). Zij gingen door de finish in 41:38 seconden. De 3de plaats ging naar Sofia Westborg en Extra Special (v. Andiamo).

De BWP ruin Junior van het Hulst (v. Zurich) was ook weer van de partij. Met Joe Clee in het zadel sprong hij naar de 4de plaats. Karim Elzoghby nam met Vrai Diams Palatie (v. Diamant de Semilly) de 5de plaats voor zijn rekening.

Voor Jens Vandenberk (Carlos JD Z), Celine Schoonbroodt - de Azevedo (Venus de l'Eyre) en Sven van Dijck (Jurancon v/d Esberg) was er nog een plaats in de top 10.

Op de B-piste begon de dag met de 'Prijs Stoeterij Dorperheide', de finale voor 5- en 6-jarige paarden. Daarin sprong de 6-jarige Scotch (v. Stolzenberg), met in het zadel Karim Elzoghby, naar de overwinning in 39:44 seconden.

Voor Joe Clee was er deze keer een 2de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op de 6-jarige BWP merrie Kandy Hof ter Zeedycke (v. Cabrio vd Heffinck), die finishte in 40:71 seconden. Voor Phillip Lever en de 6-jarige Firecracker (v. Tangelo vd Zuuthoeve) was er een 3de plaats.

Adir Abreu Junior reed de 6-jarige Aachen du Rouet (v. Untouchable) naar de 4de plaats. Patrick Jonkmans sloot met de 6-jarige BWP hengst Kamiel van het Langwater (v. Wiensender) de top 5 af.

De beste 5-jarige in de proef werd Cancasco Z (v. Cancara). Met Luiz Felipe de Azevedo in het zadel sprong hij naar een mooie 6de plaats.

Intussen werd de 'Prijs Stephex Stables', een 1m35-rubriek op 2 sterniveau, ook verreden. Daar ging de winst naar Harry Marshall en Kingdom (v. Quidam de Revel). Hij won in een tijd van 61:98 seconden.

Dries Dekkers eindigde op een mooie 2de plaats in 62:87 seconden. Daarvoor kon hij rekenen op Buzzlines Tornado IV (v. Heartbreaker). Voor Sven Van Dijck en de Zangersheide merrie Qiazetta Z (v. Quasimodo Z) was er een 3de plaats.

Brecht Goossens reed de BWP hengst Goodwill (v. For Pleasure) naar de 4de plaats. Phillip Lever en de Zangersheide merrie Ijzermolen's Chella Z (v.Chellano Z) sloten de top 5 af.

Klik hier voor de uitslagen.