Kim Colaers sluit de dag af met een overwinning in Hasselt

Kim Colaers sluit de dag af met een overwinning in Hasselt
Op de internationale jumping van Hasselt zit de eerste dag er alweer op. Daar restte er enkel nog een 1m30-en een 1m20-rubriek. Die 1m30-proef, de 'Prijs Manege Woutershof', werd een rubriek tegen de klok op 2 sterniveau. De top 5 kleurde volledig Belgisch.

Kim Colaers was de aller snelste. Met C. Amelusina R20 (v. Mermus R) sprong ze naar de overwinning in 61:85 seconden. Het was slechts 14 honderdsten sneller dan de nummer 2, maar het bleek genoeg te zijn.

Frederik Cattebeke zat zijn landgenote dus op de hielen. Met Zirikit (v. Berlin) vloog hij door de finish in 61:99 seconden, goed voor de 2de plaats. Liesje Vanderwegen reed de BWP ruin Doug (v. Val t'Horens vd Padenborre) naar de 3de plaats.

De zusjes Mertens vervolledigden de top 5. Charlotte Mertens reed Twist (v. Animo) naar de 4de plaats. Voor Hanne Mertens en Expect (v. Canstakko) was er een 5de plaats.

Stijn Craessaerts (Hamira vh Roelhof), Johnny Geusens (Valino Z), Perry Geryl (Isolde vd Heffinck) en Viktor Daem (Jaimi van Dorperheide) behaalden allemaal nog een top 10 plaats.

De dag werd afgesloten op 2 sterniveau met de 'Prijs Manege Woutershof' over een hoogte van 1m20, eveneens rechtstreeks op tijd. Daarin kregen we ook een Belgische winnares. Elke Appeltans reed de sBs hengst Antares V ter Hilst (v. Machno Carwyn) naar de overwinning in 62:14 seconden.

Charlotte Mertens was ook in deze proef succesvol. Met de BWP ruin James Bont (v. Vagabond de la Pomme) klopte ze af op 63:27 seconden, goed voor de 2de plaats. Yuval Kissilevich en Wydney (v. Sydney) behaalden een 3de plaats.

Liam Liefsoens (Andy D'Oupeye) en Nathalie Corthouts (Charly) vervolledigden de top 5.

Klik hier voor de uitslagen.

Elke Appeltans