Kevin Staut houdt Bertram Allen met Izzy by Picobello van tweede overwinning in Basel

Kevin Staut houdt Bertram Allen met Izzy by Picobello van tweede overwinning in Basel
Nadat Bertram Allen eerder al enkele Ranking punten greep,  volgde Kevin Staut in het Zwitserse Basel. In de 5* 1.45m rubriek hield Staut de Ierse springruiter nipt achter zich met onder het zadel de 13-jarige sBs'er, Ayade de Septon et Hdc.




QUICK RESULTS
1. Kevin Staut Ayade de Septon de Hdc
2. Bertram Allen - Izzy by Picobello
3. Yuri Mansur - Carlson




Bertram Allen was gebrand op zijn tweede overwinning van de dag met de 11-jarige Cicero Z-nazaat, Izzy by Picobello. Samen met de familie Ruant hun fokproduct klokte de Ierse springruiter foutloos af in 44,78 seconden. Enkel Kevin Staut deed het beter met zijn Wandor vd Mispelaere-zoon, Ayade de Septon et Hdc. Het duo kruiste de finish in 44,41 seconden.

De Braziliaanse springruiter, Yuri Mansur volgde op de derde plaats. Op de rug van Carlson (Calido I) bleef Mansur in 45,50 seconden net geen twee seconden voor op  de lokale springruiter, Philipp Züger met Casanova F Z (Clinton). Michael Whitaker werkte de top vijf af met de Belgische Montender 2-zoon, Strides Hilanasterne.

Opnieuw vielen de Belgen buiten de ranking. Cindy van der Straten klasseerde zich als beste Belgische in het zadel van Catalina (Chacco-Blue).

Volledige uitslag