Darragh Kenny domineert het Winter Equestrian Festival

Darragh Kenny domineert het Winter Equestrian Festival
De Ierse springruiter, Darragh Kenny beloofd er opnieuw een geslaagd seizoen van te maken op het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida. In de 1.45m hoofdrubriek domineerde de Ier vandaag het podium.




QUICK RESULTS
1. Darragh Kenny - Billy Dorito
2. James Chawke - Valentino d'Elte
3. Darragh Kenny - Kavalli Di Magico




Kenny snelde naar de overwinning in het zadel van Billy Dorito (Billy Mexico). Ongeveer een jaar geleden nam Kenny de teugels over van de Britse springruiter en fokker, William Funnell. Kenny klokte foutloos af inn 71,221 seconden en bleef zo ruim drie seconden voor op de Amerikaanse springruiter, James Chawke met Valentino d'Elte (Gastronom de Hus Castronom Z ). Tot vorig jaar met Valentino uitgebracht door de Canadese amazone Vanessa Manix.

Chawke kruiste de eindmeet in 74,482 seconden. Met een nipt verschil volgde Darragh Kenny op de derde plaats in het zadel van Kavalli di Magico (Emerald). Samen met het fokproduct van Daniel, David & Davinia Smet stopte Kenny de timer op 74,691 seconden.

Net buiten het podium strandde Juan Pablo Betancourt op de vierde plaats met Walnut. De top vijf werd afgewerkt door Maria  Brugal met Aletta.

Uitslag

Eerder overwon McLain Ward de 1.35m speedproef.  McLain deed daarbij beroep op de Berlin-dochter, Bellefleur PS Z. De merrie werd gefokt door Peter Simons en tot 2016 uitgebracht door Henry de Wulf. Het duo bleef nipt voor op Jimmy  Torano met Gidora S en  Laura Chapot in het zadel van Umberto.