Kato van Olmen wint de Grote Prijs voor pony's in Lier

Kato van Olmen wint de Grote Prijs voor pony's in Lier
Vanmorgen vroeg werd er direct op niveau gesprongen bij het Internationale Jeugd concours in Lier waar de Grote Prijs voor de pony's op het programma stond. Deze werd gewonnen door Kato Van Olmen en Une Etoile (v. Wayland Red Pepper).

Van Olmen en haar schimmel merrie  wisten in een barrage met 17 combinaties als snelste de eindstreep over te gaan. In een rit waarbij ze extreem krap wende kwam ze met foutloze rit in 31.45 seconden eerder over de finish als de concurrentie.  De Deense Laura Baaring Kjaergaard en Goliath van de Groenweg  hadden meer dan een seconden langer nodig en werden tweede.

De derde plaats ging naar Aline Sercu en Nero van de Bucxtale. Samen met haar pony sprong de amazone in 33.37 seconden naar de derde plaats op het podium. De top vijf werd compleet gemaakt door Lynn  Bloemer en Karl van Orchid's (v. Kanshebber) op de vierde plaats en Aurella Guisson met Orchid's Colyne (v. Kanshebber) op plaats vijf.



Bo Fievez was met Irona's Twinkling (v. Heartbreaker) wederom de te kloppen combinatie bij de Children. Het duo sprong na Bonheiden vandaag ook weer naar een top notering en reed al 6 foutloze rondes na elkaar. Dit maal was ze ook nog eens de snelste in de 1m10 finale van de Children.

De trotse leerlinge van Thomas Genin was in de barrage niet te stoppen met haar tijd van 24.46 seconden. Thibaut Willequet kwam nog aardig dichtbij met Goeur A Prendre De La Pomme met een foutloze rit van 25.05, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats ging naar Evelyne Putters en Dakota Du Buisson Z. Het duo kwam na een foutloze omloop in 47.98 seconden over de eindstreep.

Kijk hier voor alle resultaten.