Belgische jeugd in vorm op Jeugd CSI in Lier

Belgische jeugd in vorm op Jeugd CSI in Lier
Dit weekend is de Belgische jeugd sterk bezig tijdens het Internationale Jeugd concours in Lier. Vrijdag op de openingsdag waren er al verschillende overwinning en gisteren zagen we opnieuw de Belgische driekleur meermaals wapperen tijdens de prijsuitreiking.

Bij de Junioren over het 1.35m waren het de Belgen die de winst wisten te pakken. Een in topvorm verkerende Marthe Heudens sprong met Best Mix Evana in 30.67 seconden naar winst. Daarmee was zij bijna twee seconden sneller als de nummer twee, de Britse Jodie Hall Mcateer en Collette. Ook de derde plaats ging naar Heudens. Zij kwam met Best Mix Elien een fractie van een seconden later over de finish als de Britse met een foutloze rit van 32.44 seconden.

De rest van de top vijf ging ook naar België in deze rubriek. Alexander Houssen legde met Brilexo beslag op de vierde plaats na een rit van 33.11 seconden.  Thibault Philippaerts sprong met Gloria de Wulf Selection naar de vijfde plaats.

In de 1.30m rubriek werd het een Belgische podium onder aanvoering van Simon Morssinkhof. Samen met Notre Star Z sprong Morssinkhof in een barrage met 21 combinaties als snelste naar de overkant in 26.46 seconden. Dieter Vermeiren nam Corland na een foutloze rit van 27.31 seconden de tweede plaats mee naar hui. En Stephanie Vermeulen stuurde haar Golden Penny naar de derde plaats.

In de 1.40m rubriek voor U25 ruiters werd het geen thuisoverwinning. Daar was Pieter De Brabandere met Honey van de Dorpshoeve de beste Belg op een derde plaats. Zij kwamen in 27.46 seconden over de eindstreep en moesten de Duitser Max Haunhorse en winnares Kathrin Stolmeijer voor laten gaan. Max Sebrechts en AD Blanez eindigden op een fraaie vierde plaats na een foutloze omloop in 27.54 seconden. Terwijl Thibault Philippaerts met Extra net buiten de top vijf eindigde op de zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.