Karel Cox moet Six Bars winst delen met Kühner

Karel Cox moet Six Bars winst delen met Kühner
Ook de derde dag van jumping Mechelen zit er alweer op. De laatste proef die vandaag op het programma stond, was de FLANDRIA RENT Six Bars. 13 combinaties traden aan in deze rubriek, waaronder ook vijf Belgen.

Voor Thomas de Wit en de 9-jarige BWP hengst Hidalgo zat het avontuur er snel op. Zij sneuvelden in de eerste ronde. De tweede ronde bleek een brug te ver voor Daniel Deusser en Sweet de Beaufour (Diamant de Semilly x Kannan) en ook Guido Klatte en Asagan M (Argentinus x Drosselklang II) overleefden de tweede ronde niet.

Olivier Philippaerts moest met de 8-jarige Idam Fravanca (Quidam de Revel x Querlybet Hero) na de derde ronde de handdoek in de ring gooien. Deze BWP ruin werd vroeger uitgebracht door Sam Polleunis, maar nu zat Philippaerts dus in het zadel. Ook Leopold van Asten (VDL Groep C Tara Z) en Koen de Waele (Gentlemen v. Veldhof) gingen niet door naar de volgende ronde.

Karel Cox en Max Kühner moesten uiteindelijk de winst delen. Cox slaagde er met de 9-jarige Selle Français hengst Tchao de la Roque (Fergar Mail x Kannan) niet meer in om over 2,07m te springen. Max Kühner en de 16-jarige Holsteiner Coeur de Lion 14 ondergingen hetzelfde lot.

Douglas Lindelöw (Caville), Emanuele Gaudiano (Corbanus), Mathieu Billot (Ilena S) en Patrik Spits (Verdi v. Withoeve Z) deelden de derde plaats. Harrie Smolders en Apollonia 23 (Bøgegaardens Apollo x Bøgegårdens Capello) eindigden op de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten

[gallery size="medium" columns="2" ids="136301,136306"]