Jos Verlooy ziet overwinning naar Zweed Peder Fredricson gaan in Grand Prix van Stockholm

Jos Verlooy ziet overwinning naar Zweed Peder Fredricson gaan in Grand Prix van Stockholm
Lang was Jos Verlooy aan de leiding van de CSI5* 1,60m Grand Prix van Stockholm, maar de Zweedse ruiters stonden deze eerste plaats niet af. Nadat Malin Baryard-Johnson zich als voorlaatste sneller bewees, moest zij de overwinning op de valreep nog afstaan aan landgenoot Peder Fredricson met sBs'er H&M All In.




QUICK RESULTS

  1. Peder Fredricson - H&M All In

  2. Malin Baryard-Johnson - H&M Indiana

  3. Jos Verlooy - Caracas






Fredricson kwam als laatste aan de start met zijn dertienjarige sBs-ruin H&M All In, een zoon van Kashmir van Schuttershof x Andiamo Z. In 33,95 seconden verpletterde hij de reeds pijlsnelle tijd van Malin Baryard-Johnson en BWP-merrie H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). Zij versloegen Jos Verlooy in 35,36 seconden.

Verlooy veroverde een verdienstelijke derde plaats nadat hij lange tijd aan de leiding stond in deze barrage. Hij rekende hiervoor op de Casall-hengst Caracas. Frank Schuttert kon met Lyonel D (Little Joe) niet sneller zijn dan Verlooy en eindigde als vierde in 36,9 seconden. Landgenoot Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (Chacco-Blue) werden vijfde.

Wilm Vermeir maakt een prachtige start in zijn GCT-carrière met zijn zevende plaats nadat hij in het zadel van DM Jacqmotte (Toulon) één springfout maakte in de barrage in 37,35 seconden.

Klik hier voor het volledige resultaat.