Jos Verlooy zet het EK Young Riders op zijn agenda

Jos Verlooy zet het EK Young Riders op zijn agenda
Vorig jaar behaalde het Belgische Young Riders team goud op het Europees kampioenschap in Wiener Neustadt. Verschillende ruiters van dat team hebben nu de overstap gemaakt naar de senioren omdat zij de maximum leeftijd hebben bereikt.
Chef d'equipe Rik Deraedt heeft nu zijn A-kader bekend gemaakt waarmee hij het nieuwe seizoen zal starten. Daarin zien we uiteraard nog Boy-Adrian van Gelderen die vorig jaar deel uitmaakte van het winnende team.
De amazones Leonie Peeters en Chloe Vrancken maken ook deel uit van het A-kader.

De 4e en wellicht opvallendste naam is die van Euro Horse ruiter Jos Verlooy.

Verlooy nam de voorbije 3 jaar deel aan kampioenschappen bij de Senioren. Zo was hij op het EK in Herning (2013) nog finalist. Verlooy vertegenwoordigde ook de Belgische kleuren op de Wereldruiterspelen in Caen (2014) en het Europees kampioenschap in Aken (2015).

Het laatste Europees kampioenschap bij de jeugd waar Verlooy aan de start kwam was in het Oostenrijkse Ebreichshof (2012). Daar behaalde hij met het Belgische Junioren team een zilveren teammedaille. Individueel eindigde hij met een 4e plaats net naast het podium.
Op al deze kampioenschappen kon hij rekenen op de BWP'er Domino van de Middelstede.

Aangezien het Belgische senioren team zich dit jaar niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio, kan Jos Verlooy deelnemen aan het Europees kampioenschap voor Young Riders.

"Ik heb dit jaar geen kampioenschap bij de Senioren en aangezien ik nog Young Rider ben, zou ik graag nog eens een EK bij de jeugd springen". aldus Verlooy aan Equnews.