Jos Verlooy wint in Sentower Park

Jos Verlooy wint in Sentower Park
Op de tweede dag van het Horse & Friends Event in Sentower Park te Opglabbeek werd daarjuist een 1.35m rubriek verreden. Het werd een Barema A met barrage. In deze prijs 'Equitom Equine Clinic wisten negentien combinaties zich te klasseren voor de barrage. Omdat er meer dan 100 combinaties in deze proef aan de start kwamen, werd het klassement opgesplitst. Hierdoor zijn er ook twee winnaars.

De overwinning was voor onze landgenoot Jos Verlooy. Voor deze proef zadelde hij de dertienjarige ruin Balloon (v. Balou du Rouet) op. Hij reed een foutloze barrage in 39.91 seconden. De Nederlandse amazone Amber Fijen werd ook eerste met de merrie Andinie Ledimar Z (v. Arco Polo). Zij probeerden als laatste combinatie de tijd van Verlooy nog te verbeteren, maar waren in 40.22 seconden net iets trager. Op de tweede plaats zagen we Hikari Yoshizawa met Sensual LS (v. Secreto LS). Ook zij reden een foutloze barrage en dit in 40.46 seconden. Lisa Nooren werd ook derde met Hallina de Muze (v. Tinka's Boy). Zij kwam door de finish in 41.02 seconden.

Kevin Olsmeyer met Bredero (v. Namelus R) en Pedro Veniss deelden de vierde plaats. Zij kwamen door de chrono in respectievelijk 41.49 en 41.52 seconden.