Isabell Werth rijdt naar overwinning met meer dan 90% in Lyon

Isabell Werth rijdt naar overwinning met meer dan 90% in Lyon
In het Franse Lyon werd deze avond de Grand Prix Freestyle verreden. Deze telt mee als selectie voor de Wereldbekerfinale in Omaha. De beste ruiters van de wereld zakten af naar Equita Lyon om de eerste selectiepunten te verdienen. Gisteren reed Isabell Werth al naar de overwinning met Weihegold (v. Don Schufro) in de Grand Prix en ook vandaag herhaalt ze deze prestatie.

Met de elfjarige Oldenburger reed de Duitse amazone naar een score van maar liefst 90.09%. Enkel Edward Gal met Totilas en Charlotte Dujardin met Valegro wisten eerder al meer dan 90% te behalen in de Kür op muziek. Ze komt zo ook in de buurt van het wereldrecord. Dit record staat op naam van Charlotte Dujardin en Valegro en is 94.300%. Deze score wisten ze te behalen in 2014 op Londen Olympia.

De Britse ruiter Carl Hester wordt tweede met zijn trouwe partner Nip Tuck (v. Don Ruto). Met de twaalfjarige ruin mocht Hester als laatste de ring betreden. Zij kregen van de jury een mooie score van 85.02%. Ze wisten hun persoonlijk record dus te verbeteren met deze score. Op de derde plaats zien we de Nederlandse ruiter Hans Peter Minderhoud met de KWPN-hengst Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz). Zij behaalden een totale score van 80.22%.

De top vijf werd vervolledigd door twee Duitse amazones. Fabienne Lütkemeier werd met D'Agostino FRH (v. De Niro) vierde en Jessica von Bredow-Werndl eindigde op de vijfde plaats met Zaire-E (v. Son de Niro). Zij kregen respectievelijk 79.62% en 79.53%.

Klik hier voor de resultaten.