Jos Verlooy weer op het podium in Valkenswaard

Jos Verlooy weer op het podium in Valkenswaard
Vanmorgen is de competitie goed gestart in Valkenswaard voor thuisland Nederland. Zowel bij de jonge paarden rubriek voor 5-jarige springpaarden als de 1.40m rubriek van de Medium Tour bleef de winst in eigen land.

Bianca Schoenmakers sprong in een barrage met 17 combinaties naar de overwinning met Dha Dha (v. Douglas). In het zadel bij de 9-jarige merrie bleef ze de Brit Samual Hutton in 40.30 seconden voor. Hutton moest flink toegeven op de Nederlandse amazone met Indra's Twinkling (v. Quadrillo).  Ze kwamen ruim een seconden later over de eindstreep met een foutloze rit in 41.54 seconden.

Jos Verlooy zette voor België zijn beste beentje voor met Japatero Vdm (v. Eldorado van de Zeshoek). Samen met de 8-jarige BWP ruin kwam Verlooy twee tienden van een seconden tekort om Hutton te verslaan, het werd een derde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt de Amerikaan Michael Hughes en Monty Python 25 (v. Monte Bellini) op de vierde plaats en Rogier Linssen die voor thuisland vijfde werd.

In de rubriek voor 5-jarige springpaarden was het Eric van der Vleuten Jr. die met de jonge Zirroco Blue Vdl-dochter Helga-Utopia naar de overwinning snelde.  Met een supersnelle rit van 68.43 seconden waren ze te snel voor James Paterson-Robinson die met Heiniken de tweede plaats voor rekening nam.  De Zweedse Sofia Westborg volgde op de derde plaats met de Zangersheide gefokte Concordia Z  na een foutloze omloop in 71.05 seconden.

De top vijf werd verdeeld tussen Nederland en België.  Davy Meijer sprong met de Elvis Ter Putte-zon Hustler naar de vierde plaats in 71.96 seconden. Terwijl Demi van Grunsven de KWPN'er Hucinta (v. Namelus R) naar de vijfde plaats stuurde.

Kijk hier voor alle resultaten.