Jong talent aan de macht in de Grote Prijs CSI2* Zandhoven dankzij Gilles Thomas

Jong talent aan de macht in de Grote Prijs CSI2* Zandhoven dankzij Gilles Thomas
In Zandhoven is zonet de strijd gestreden om de overwinning in de Grote Prijs voor de 2* ruiters.

Het was jong talent Gilles Thomas die met de beker en een gloednieuwe BMW huiswaarts keert. Met Uncas S slaagde hij er als enige van de 7 barragekandidaten in om deze omloop foutloos af te werken. Hij deed dit in een tijd van 43.98 seconden.

De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli was er met Typie du Tillard duidelijk op gebrand een mooie plaats in het klassement te veroveren. Met een pijlsnelle ronde in 39.32 seconden strandde zij uiteindelijk op de tweede plaats na één springfout in de barrage. Ook de Braziliaan Caio Carvalho Filho was erg snel in de barrage. Hij kruiste met Jet Set DB de eindmeet in 39.70 seconden. Ook hij tikte helaas één balk uit de lepels onderweg, waardoor hij de derde plaats bezette.

Dankzij Adir Abreu Junior was er voor Brazilië nog een tweede plaats in de top vijf. Met Tinkerbell 31 nam hij de vierde plaats voor zijn rekening. Jos Verlooy, eerder deze week nog goed voor de overwinning, moest nu genoegen nemen met de vijfde plaats in het zadel van Japatero VDM.