Drie Belgen in superfinale EK

Drie Belgen in superfinale EK
Omstreeks 14 uur is in het Zweedse Goteborg de finale van het Europees kampioenschap jumping van start gegaan. De 25 beste combinaties van de voorbije dagen kwamen daarin aan de start. België was het enigste land dat nog met vier ruiters in de finale zat.

Peder Fredricson en zijn Belgische H&M All In blijven met nul punten de favoriet voor het goud.

Jerome Guery begon als eerste Belg aan zijn finale met de 11-jarige BWP ruin Grand Cru van de Rozenbrg (v. Malito de Reve). Het duo zette meteen een knappe foutloze rit neer. Meteen nadien volgde Niels Bruynseels met de 11-jarige Z-gefokte Cas de Liberte (v. Cracky Z). Ook zij bleven foutloos en deden zo een goede zaak in het klassement.

Gregory Wathelet en zijn 11-jarige Coree (v. Cornet Obolensky) wisten niet foutloos te blijven. Zij kregen een fout op het middelste element van de driesprong en ook op het einde ging de laatste hindernis tegen de vlakte.
Tot slot kwam Belgisch kampioen Pieter Devos nog in de ring met zijn 13-jarige BWP ruin Espoir (v. Surcouf de Revel). Zij kregen een ongelukkige fout op de tweede hindernis.

De beste twaalf combinaties gaan door naar de super finale, die omstreeks 16:05 van start gaat. Daarbij zien we dus Pieter Devos (8ste - 8,05), Niels Bruynseels (11e - 8,84) en Jerome Guery (12e - 9,22) terug.