Jonathan Soquet pakt dubbele overwinning in Luik

Jonathan Soquet pakt dubbele overwinning in Luik
Jonathan Soquet heeft vandaag niet één, maar twee proeven gewonnen in Luik. In de eerste proef vanochtend, de Prix Liège Expo CSI* 1,25m, ging hij van start met Anidin (Pacific). Ze wonnen de proef in 26,91 seconden en bleven zo een halve seconde voor op Gilles Nuytens (foto) en Elando CT (Diarado). Voor Vanina Lombard en Venus des Bois (Jarnac) was er een derde plaats.

Daarna was het tijd voor de finale van de CSIYH 1,25m. Die ging naar Constant Van Paesschen en Kid Pleasure d'Asschaut, een zevenjarige BWP-ruin van For Pleasure. Van Paesschen stuurde de jonge ruin foutloos rond in 34,67 seconden tijdens de barrage, en bleef zo nipt voor op Gilles Thomas en Konak (Nabab de Reve) die finishten in 34,85 seconden. Nicolas Delmotte en Alanine de Vains claimden de derde plaats voor Frankrijk.

Vervolgens startten 34 ruiters in de CSI* 1,25m-1,30m. Ook hier ging de eerste plaats naar Jonathan Soquet, deze keer in het zadel van First d'Aulne. Deze twaalfjarige BWP-ruin van Wandor vd Mispelaere bleef foutloos in 52,94 seconden. Sandra Buytaert en Canadien (Cassini II) werden tweede met een tijd van 54,36 seconden. Met een tijd van 54,65 werd Sebastien Vigneron met Paloubet du Chateau (Baloubet du Rouet) derde.

Klik hier voor alle resultaten.