BWP'er Instit de Jucaso wint rankingproef Lyon met Julien Epaillard

BWP'er Instit de Jucaso wint rankingproef Lyon met Julien Epaillard
Instit de Jucaso, de negenjarige BWP-zoon van Cooper vd Heffinck x Darco gefokt door Marc Quertenmont, heeft met zijn Franse ruiter Julien Epaillard vanmiddag de CSI5*-W rankingproef gewonnen in Lyon. Het duo is al enkele tijd erg sterk bezig, zo wonnen ze vorige week in Montpellier ook al de CSI3* 1,50m. Ook met onze landgenoot Jérôme Guery was het paard lange tijd succesvol aan het werk.

Epaillard en Instit wonnen in een tijd van 31,69 seconden in de tweede fase en gingen zo aan de haal met het prijzengeld van 6250 euro. Italiaan Emanuele Gaudiano en Chalou (Chacco Blue) hadden iets minder dan twee seconden meer tijd nodig in die tweede fase, en lieten zo landgenoot Piergiorgio Bucci met BWP'er Heartbreaker vd Achterhoek (Bentley vd Heffinck) achter op de derde plaats.

Ook de rest van de top vijf ging naar Frankrijk. Grégory Cottard had Selle Françaismerrie Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II) gezadeld voor deze proef, en werd zo vierde. Robin Muhr en Unforgettable Damvil (Corrado) werden vijfde.

De beste Belgische prestatie kwam van Zoë Conter met Zeta di Sabuci (Kannan). Met vier strafpunten werden zij vijftiende. Met Irenice Horta (Vigo d'Arsouille) werd Zoë ook nog eens negentiende.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Ook de Grand Prix CWD FEI Ponies Jumping Trophy werd vanmiddag verreden. Deze werd gewonnen door Camille Favrot en Uhelem de Seille (Dexter Leam Pondi) voor Frankrijk. De Britse Claudia Moore en BWP-hengst Elando vd Roshoeve (Rebus G) volgden op de tweede plaats, Carla Garriga en de eveneens BWP-gefokte Mylana (Emmickhoven's Diego) werden derde voor Frankrijk.

Aaron Tijskens wist met Superbre de Laloena een mooie zevende plaats te behalen. Thibeau Spits en Cleostrade (Ginus) werden elfde.

Klik hier voor het volledige resultaat.