Jerome Guery grijpt machtige zevende plaats in bloedstollende barrage van Trophée de Geneva

Jerome Guery grijpt machtige zevende plaats in bloedstollende barrage van Trophée de Geneva

Het spande er vanavond direct om in de Trophée de Genève. In deze vijfsterren 1m55 rubriek met barrage werd er direct goed afgetrapt naar het Rolex Grand Slam weekend in Zwitserland. Maar liefst 14 combinaties wisten zich voor de barrage te kwalificeren. 

Quick results:

1. Kent Farrington - Creedance

2. Michael Pender - HHS Burnchurch

3. Harrie Smolders - Une de l'Othain

Het is de Amerikaan Kent Farrington die het kippenvel vanavond weet te bezorgen. Samen met zijn KWPN-er Creedance (Lord Z) vliegt hij namelijk over de hindernissen en komt zo over de finish gestoven in een tijd van 32.88 seconden. Met zijn bloedstollende ronde duikt hij onder de tijd van Michael Pender en zijn HHS Burnchurch (Heritage Fortunus) die in 34.16 seconden op de tweede plaats eindigde. Voor Nederland zien we Harrie Smolders terug in de barrage met de SF merrie Une de l'Othian (Conterno Grande Old) met wie hij een foutloze ronde noteerde in een mooie tijd van 34.51 seconden. Het leverde hem een prima derde plaats op. 

Het zijn dan de Duitsers die het afmaken met een mooie vierde en vijfde plaats. We zien Christian Ahlmann en zijn Zangersheide goedgekeurde hengst Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) op de vierde plaats. Daniel Deusser en de BWP merrie Jasmien vd Bisschop (Larino) grijpen dan de vijfde plaats. 

Voor België wisten twee combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Dat waren Jerome Guery met de Holsteiner hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) en Olivier Philippaerts met de KWPN hengst H & M Extra (Berlin). Guery wist een foutloze ronde te noteren in een tijd van 35.64 seconden wat nog goed was voor een nette zevende plaats. Olivier Philippaerts nam een aanloopje met de tijd maar moest helaas 4 strafpunten incasseren. Met zijn 34.20 seconden eindigde hij uiteindelijk op een tiende plaats. 


Resultaten