Jeroen de Winter snelt naar 1.40m overwinning op de Groentenjumping

Jeroen de Winter snelt naar 1.40m overwinning op de Groentenjumping
Vanavond was het Jeroen de Winter die de hoofdrubriek in de Gold League op de Groentenjumping op naam schreef. In Sint-Kathelijne-Waver bleef hij Boris Mauroy en Jan Motmans voor om de overwinning in de rubriek direct op tijd.

In het zadel bij zijn Va-vite was De Winter met zijn foutloze rit van 58.60 seconden te snel voor de rest van de 71 deelnemers in het veld. Mauroy kwam nog aardig in de buurt met Carlton du Friou. Het duo zette een rit van 59.19 seconden neer en eindigde als tweede. De derde plaats ging naar Motmans die met Johnston Van Loo na 61.41 seconden over de eindstreep kwam.

Thuisruiter Patrik Spits zat ook in de prijzen. Hij stuurde zijn Verdi vd Withoeve Z in 62.04 seconden naar een vijfde plaats achter Cedrick Deknudt en Beijing Z die in 61.68 seconden naar de vierde plaats gingen.

In de 1.30m rubriek was het Danny Van Es die naar zijn tweede overwinning van de dag sprong. In het zadel bij Cantchelaro bleef hij in 59.55 seconden Patrik Spits nipt voor. Spits kwam mat Jacobien Dwerge Hagen op eigen terrein met zijn ronde van exact 59 seconden nét te kort voor de verwinning. De derde plaats ging wederom naar Jan Mootmans, ditmaal stuurde hij Wildcard naar de derde stek op het podium

Spits zat met zijn tweede paard Veracruz Dh Z ook nog in de prijzen. Het paar werd vierde voor Tm Van Den Broeck die met Javanna Van de Torredreef de top vijf afsloot.

Kijk hier voor alle resultaten.