Aston en Duffy winnen Grote Prijs kwalificaties bij Easter Tour

Aston en Duffy winnen Grote Prijs kwalificaties bij Easter Tour
De hele dag waren het de Belgen die regeerden tijdens de Easter Tour op het Sentowerpark. De ene na de andere overwinning kwam in Belgische handen. Maar juist in de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van zondag ging de winst naar het buitenland. De ene 1.40m rubriek viel in handen van de Ier Michael Duffy terwijl het de Chloe Aston uit Groot-Brittannië was die de tweede kwalificatie van de dag won.

De Britse amazone bleef de in vorm verkerende Emma Augier De Moussac ruim voor met haar Amito T (v. Padinus). Samen met de ruin klokte ze 64.35 seconden in de rubriek op tijd en verwees de leider van de de Summer Bonus Ranking naar een tweede plaats. Augier De Moussac kwam met haar merrie Copia (v. Cobra) als tweede over de eindstreep in 66.50 seconden. Duitse ruiter Armin Schäfer volgde bijna vijf seconden later met zijn ruin Landlover 5 (v. Clearway) op de derde plaats.

De top vijf ging ook naar buitenlandse combinaties met de Deen Christian Jansen op de vierde plaats en Chris Sorensen uit Canada op plaats vijf. Beste Belg in deze rubriek was Gauthier Mercenier die met zijn hengst Cantitus Z (v. Canturano) foutloos bleef in 78.27 seconden en zestiende werd.

In de andere kwalificatie was het Sam Polleunis die dicht bij een overwinning was met zijn Eruli Fravanca (v. Querybet Hero). Samenmet zijn merrie sprong hij in 62.25 seconden naar de finish. Enkel de Ier Duffy was sneller met zijn Lux Z-dochter Esi Hazel. De snelle ruiter kwam in 61.72 seconden over de finish en eiste daarmee de overwinning op.

Colombiaan Santiago Diaz Ortega sprong met Carloson (v. Calido I) naar de derde plaats met een foutloze rit in 62.25 seconden. Terwijl Bercht Gossens met zijn merrie Hera (v. Toulon) net naast het podium eindigde na een foutloze omloop in 63.31 seconden.

Spanjaard Diago Perez Bilbao maakte met zijn merrie Uppercut de Bethune (v. Quidam De Revel) de top vijf compleet met een foutloze rit in 63.59 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.