Jeroen de Winter met weergaloze rit naar winst bij 5 jarige hengsten in Mechelen

Jeroen de Winter met weergaloze rit naar winst bij 5 jarige hengsten in Mechelen
Het was bijna onmogelijk om geen Belgische overwinning te krijgen in de 5 jarige hengsten proef op Jumping Mechelen vandaag met zes barrage kandidaten waarvan er vier voor de Belgische driekleur uit kwamen. Uiteindelijk werd het dan ook een Belgisch podium met Vermeiren en Dirckx onder aanvoering van Jeroen de Winter

Als eerste starter gaf Mauro Taeymans en Lancelot Ter Linden (v. Thunder van de Zuuthoeve) het goede boorbeeld door direct een zeer fraaie tijd neer van 39.78 seconden in de barrage om de Stoereij Zangersheide prijs. Maar lang kon de combinatie niet genieten van zijn toptijd die direct werd verbeterd door Joe Clee die in 39.66 het een fractie sneller te doen met De Flor 111 Z ( Der Senaat 111) die opvolgend verbeterd werd door Mark Bluman en de Catoki hengst Luigi d'Eclipse.

Het was echter Jeroen de Winter met Leandro VG als laatste starter het publiek tot op het puntje van hun stoelen wist te brengen vandaag. Met korte wendingen waarbijde toeschouwers in de Nekkerhallen hun a. In een weergaloze rit ging hij met de Chellano Z nakomeling naar de overwinning in 35.56 seconden. Jan Vermeiren sprong naar de tweede plaats in 36.59 seconden, terwijl ook de derde plaats in eigen land bleef dankzij een geweldige rit van Werner Dierckx en Liginstone van het Peggershof (v. Ogano Sitte).

Kijk hier voor alle resultaten.