Belgische feestje bij de U25 1.30m proef in Mechelen

Belgische feestje bij de U25 1.30m proef in Mechelen
Daarnet wast het Dieter Vermeiren die op ongekende hoogte stond bij de 1.30 speed proef vor ruiters onder de 25 jaar op de Kerstjumping van Mechelen. Met zijn achtjarige Ilias van het Hof Ter Velde bleef hij Jeroen de Winter en Dimme d'Hease die het Belgische feestje compleet maakten.

In het zadel bij de ruin van Unique II Drum was de jonge ruiter met een tijd in 57.87 seconden ongekend snel. De Winter en de nog maar 7 jarige Juice van het Meerdaalhof hadden geen antwoord op de rit van Vermeiren en volgden op de tweede plaast met een tijd van 59.30 seconden. Daarmee was het duo nipt sneller als d'Haese en de 9 jarige holsteiner EH Quick Nina, die slechts 0.10 seconden later over de eindstreep kwamen.

Op de vierde plaats was het de snelle Hollander Doron Kuipers die de Belgische hegemonie verstoorde. In 59.82 seconden kwam hij aan de finish met zijn 8 jarige Dazard (v. Andiamo) en verwees daarmee Laurie Leonard met Diva Ste Hermelle (v. Douglas) naar de vijfde plaats. Dat jonge Belgische ruiters in goede doenen waren mocht duidelijk zijn want ook de zesde en zevende plaats ging naar een Belg met Vicky Van de Poel op plaats zes en Dean Artoos op de zevende plaats.

Kijk hier voor alle resultaten