Jeroen Appelen tweede in de Big Tour

Jeroen Appelen tweede in de Big Tour
De Belgen behalen op de Spring Tour in Lummen het ene succes na het andere. Zojuist werd binnen de 3* competitie een 1m40-proef afgewerkt met aparte barrage. Daarin won de Noor Benedikte Endresen vol overtuiging met de 12-jarige Comic (v. Concetto) in een tijd van 61:91 seconden. Jeroen Appelen werd knap 2e in een tijd van 42:02 seconden. Hij kon hiervoor rekenen op de 8-jarige Zangersheide merrie Axana vd Herkkant Z (v. Accardi).
De 3e plaats ging naar Denemarken met Jennifer Pedersen en Carlou (v. Cartoon). Snelste vierpunten werd de Braziliaan Joao Victor Castro met de Kannan-dochter Hilde. Zij gingen snel, maar moesten een springfout incasseren waardoor ze op de 4e plaats zijn geëindigd. De top 5 werd vervolledigd door Nederland met Aniek Poels en de Cornet Obolensky dochter Cosma Go R.

Verder wisten nog een aantal Belgen een top 10 plaats te bemachtigen. Zo werd Chloe Vranken 6e met Rosette (v. Milano de Flore). Viktor Daem en Isabeau van Dorperheide (v. Winningmood van de Arenberg) behaalde een 8e plaats, Thibaut Huyvaert nam met Beach Girl vh Koekoekshof Z (v. Bamako de Muze) de 10e plaats voor zijn rekening. Vorige week won dit duo al een proef in Lummen.

Op de Derby Arena werd dan weer een 1m45-proef tegen de klok afgewerkt. Daarin ging de winst naar Frankrijk met Cédric Angot en de 9-jarige hengst Talent Des Moitiers (v. Joyau de Bloye). Zij wonnen in een tijd van 61:91 seconden. Ook de 2e plaats was voor de Fransen. Zo eindigde Robinson Maupiler en Daloubet du Rouet Vt (v. Baloubet du Rouet) in een tijd van 63:95 seconden als nummer 2. De Nederlandse Amber Fijen nam met haar 10-jarige Chacco-Blue merrie Briljant de 3e plaats voor haar rekening, dit in een tijd van 66:44 seconden. De top 5 werd vervolledigd door België. Zo behaalde Stephanie Andries een 4e plaats met Cicero (v. Darco), en werd Marina Scauflaire 5e met Opodium du Vivier (v. Socrate De Chivre).

Ook in de top 10 zagen we een aantal landgenoten terug. Kim Thiry eindigde op de 6e plaats met Givale vd Windheuvel (v. Winningmood vd Arenberg). Jelle Limbourg nam de 8e plaats voor zijn rekening met Ultime du Marcq (v. Ardent). Hendrik Denutte sloot de top 10 af met de Nabab de Reve merrie Arizona T D.

Klik hier voor de uitslagen.