Kandro Van Het Mettenhof wint eerste manche SBB-competitie jonge paarden

Kandro Van Het Mettenhof wint eerste manche SBB-competitie jonge paarden
Afgelopen zondag was er in Broechem de eerste manche van de SBB-competitie voor jonge paarden. Er waren proeven voor vier- tot zesjarige paarden. Er waren reeksen open voor iedereen en reeksen enkel open voor LRV-leden.

De open reeks van de zesjarige paarden werd gewonnen door Pieter Foets van LRV Grote Brogel en Kandro Van Het Mettenhof (v. Sir Donnerhall). Deze combinatie won zowel in de voormiddag als in de namiddag de proef. De tweede plaats was voor Gigi Van Der Leest en Fernandez (v. Fernando Torres). Op de derde plaats zagen we Ine Vandecappelle terug met Katyusha Van 'T Wijnhof (v. Breemeersen Crescendo).

De LRV-reeks van de zesjarigen werd gewonnen door Lotte Nestor van LRV Koningshooikt en Ferrari (v. Fernando Torres). Vince Wellens van LRV Schaffen werd tweede met Kas Van De Kloosterberg (v. Florenciano). Brons was voor Ellen De Bie van LRV Hoevenen met Q.C. Filibert (v. Fidertanz).

Ook bij de vijfjarige dressuurpaarden was de overwinning in de open reeks voor Pieter Foets. Ditmaal won hij met Lester Terdamme (v. Krack C). Ine Vandecappelle werd tweede met Generaal (v. Oscar). Op drie zagen we Wilma Van De Werken en Goldfever (v. Vivaldi).

Raf Van Dijck van LRV Schriek won de LRV-reeks van de vijfjarigen met Uccelli's Sun (v. Uccello). Hij bleef zo Sarah Vanden Bergh van LRV Merchtem met Fiesta VD Kempenhoeve (v. Bordeaux) voor. Derde plaats was voor Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise-Wolvertem en Guapa De Apache (v. Apache).

In de open reeks voor vierjarige paarden was de overwinning voor Wilma Van De Werken en Harley (v. Bretton Woods). Op de tweede plaats zagen we Gigi Van Der Leest en Hilbria E (v. Charmeur). Lise Lambrechts van LRV Geel Larum werd derde met de Jazz-nakomeling Juwel Krack Van Het Klaverhof. Deze Juwel Krack Van Het Klaverhof won vorige maand ook nog bij de vierjarigen op de nationale presentatiedagen in Hulsterlo.

Geert Van De Zande van LRV Koningshooikt won de LRV-reeks voor de vierjarigen. Met Majestic Van 'T Steenputtenhof (v. Sir Donovan) reed hij naar de overwinning. Ludo Van De Mierop van LRV Wortel werd tweede met Hamiero (v. Apache). Brons was voor Geert Kemels van LRV Ossel Brussegem en Sir Schufro (v. Stedinger).