Jens Nijs wint de finale voor 5- en 6-jarigen in Lier

Jens Nijs wint de finale voor 5- en 6-jarigen in Lier
Op het Azelhof in Lier wordt het drukke programma van de derde dag proef per proef afgewerkt. Zonet was het aan de 5- en 6-jarige paarden om hun finale te rijden. In deze 'Prijs Stoeterij van de Helle', met aparte barrage, was Jens Nijs de aller beste. Met de 6-jarige Flying Sam (v. Baltic VDL) vloog hij door de finish in 30:80 seconden, waardoor zij deze finale op hun naam schreven.

Dominique Hendrickx, die als een van de laatste combinaties aan de barrage mocht beginnen, kwam slechts 20 honderdsten te kort om de 1ste plaats te halen. Hij reed de 6-jarige BWP ruin Kasper van het Leliehof (v. Nonstop) naar de 2de plaats in 31:00 seconden.

Ook Thierry Goffinet was weer van de partij. Hij reed de 6-jarige BWP ruin Kannabis van de Bucxtale (v. Contact Vd Heffinck) naar de 3de plaats. Goffinet werd gisteren nog tweede met dit paard, en won onlangs het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden (met Think Twice 111 Z).

Jeroen de Winter sprong met de 6-jarige BWP merrie Karmelita van den Dries (v. Diamant De Semilly) naar de 4de plaats. Gisteren was er ook al een 4de plaats voor deze combinatie. Boy-Adrian van Gelderen wist zich met de 6-jarige Zirocco's Flash (v. Zirocco Blue) op de 5de plaats te klasseren.

Stijn van Gorp behaalde met de 6-jarige Katharina van Tallaert (v. Jaguar Mail) een 8ste plaats.

De BWP ruin Lot Blue B. & V. (v. Plot Blue), gereden door Inge Carton, was ook in de finale weer de beste 5-jarige. Deze combinatie won gisteren nog de proef, waarbij ze alle 6-jarigen voorbleven, en waren ook op dinsdag de besten van de 5-jarigen.

KQ0A2090 KQ0A2094KQ0A2099 KQ0A2100