Clee op 1 en Spits op 2 bij de 7-jarigen in het Azelhof

Clee op 1 en Spits op 2 bij de 7-jarigen in het Azelhof
De internationale wedstrijd voor jonge paarden in het Azelhof te Lier zit er intussen op. Eerder deze dag werkten de 5- en 6-jarige paarden hun finale al af, en zonet was het de beurt aan de 7-jarigen. Zij kregen een pittig parcours voorgeschoteld met een barrage achteraf. In deze 'Prijs Stoeterij van de Helle' waren Joe Clee en de BWP ruin Junior van het Hulst (v. Zurich) de aller beste combinatie. Zij finishten in 39:84 seconden, en schreven zo deze finale op hun naam.

Patrik Spits ging kort daarna door de finish. Hij moest met de BWP hengst Jericho Dwerse Hagen (v. Vertigo Saint-benoit) de spits afbijten in de barrage, en zette meteen een scherpe tijd van 40:81 seconden neer. Enkel Clee wist die tijd te verbeteren, en zo eindigde Spits op een mooie 2de plaats. Op donderdag won Spits deze proef nog.

Ann Carton-Grootjans sprong met de BWP merrie Jojoe ter Doorn (v. Toulon) naar de 3de plaats. Op donderdag en vrijdag was er voor deze combinatie telkens een 7de plaats. Frederik Cattebeke en de BWP ruin Juristo van het Hagenhof (v. Elvis Ter Putte) namen de 4de plaats voor hun rekening. Hanne Stes vervolledigde met de BWP merrie Jazmin vd Wezelse Heihoeve (v. Heartbreaker) de top 5. Zo werd de hele top 5 volledig gedomineerd door BWP'ers.

Rodrigo Giesteira Almeida en Elud (v. Clinton), die op vrijdag de proef wonnen, hadden de aller snelste tijd neergezet (36:56 seconden). Zij kregen onderweg een spijtige springfout, en moesten zo tevreden zijn met de 6de plaats.

KQ0A2115KQ0A2105 KQ0A2123