Jelle Limbourg imponeert in 6-jarige finale van Lier

Jelle Limbourg imponeert in 6-jarige finale van Lier
Vanmiddag waren het de Belgen die goed presteerde in de jonge paarden finales op het Azelhof in Lier. Bij de 5-jarige was het Fransman Benjarmin Robert die als enige twee maal foutloos bleef. Maar in de finale voor de 6-jarige aanstormende talenten imponeerde Jelle Limbourg met zijn merrie Luna Van Paemel.

In een barrage met 12 combinaties kon niemand tippen aan de foutloze rit van 37.51 seconden die Limbourg met zijn  Numero Uno-dochter op het scorebord zette. Landgenoot Keon Vereecke volgde op deze zonnige dag  met Lente als tweede. Het duo klokte exact 39.00 seconden. De derde plaats ging naar Fransman Thibault Destrebecq. Hij stuurde zijn schimmel ruin Bel Star in 39.81 seconden foutloos door het parcours.

De top 5 werd compleet gemaakt door Belgische combinaties. Marjan De Wachters stuurde haard L'Arcotique Van 'T Meulenhof naar een vierde plaats. En Jorik Vervoort sprong met de merrie Lovina Van Prinseveld naar de vijfde plaats.

In de finale voor de 5-jarige paarden kwamen vijf combinaties aan de start waarvan er slechts één niet Belgisch was. Toch was he verrasend de Fransman Benjarmin Robert die als enige de lei schoon wist te houden met Guellfo. Chrisophe Vanderhasselt volgde met zijn merrie Angelika Hero Z op een tweede plaats. In zijn rit van 45.69 seconden zag hij één balk vallen. Gregory Goossens werd derde. Hij zag zijn hengst Melvis Van de Paspolder twee springfouten maken.

Kijk hier voor alle resultaten.