Hendrik Denutte zegeviert in Flandia Rent Grote Prijs van Lier

Hendrik Denutte zegeviert in Flandia Rent Grote Prijs van Lier
Vanmiddag was het Hendrik Denutte die in een spannende strijd de Ier Thomas Ryan van zich af wist te houden tijdens de Grote Prijs van Lier. Op de terreinen van top locatie het Azelhof zag het thuispubliek hoe de Belg naar de winst sprong in een druk bezette barrage met maar liefst 17 starters.

In het zadel bij Toulon-zoon Casis van de Kranenburg was Denutte de enige ruiter die onder de 45 seconden over de eindstreep wist te komen. Zijn SBS'er was vliegensvlug en kwam als winnaar in 44.78 seconden over de finish. Ryan deed nog een zeer goede poging om er toch een Ierse winst van te maken, maar kwam uiteindelijk te kort in het zadel bij zijn Hengst Quite Zero (v. Quite Capitol). Het duo verstoorde een Belgisch feestje met een foutloze rit van 45.25 seconden. Daarmee verwees hij Christophe Vanderhasselt en Dimitry Noterman naar een treetje lager in de eindklassering.

Vanderhasselt claimde de laatste podium plaats met zijn merrie Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z). In het zadel bij de BWP'er kwam hij 0.37 seconden later over de finish als zijn Ierse concurrentie. Een in vorm verkerende Noterman stuurde zijn hengst Bacardi-Rhum De Muze (v. Kannan) naar de vierde plaats met een rit van 47.46 seconden.

Hij werd op de voet gevolgd door Jessi Geurts die samen met Darco-zoon Harkito Van Den Berg één tienden van een seconden lander nodig had en de top vijf compleet maakte.

Kijk hier voor alle resultaten.