Jan Geukens wint nu ook de finale 5-jarigen in Valkenswaard

Jan Geukens wint nu ook de finale 5-jarigen in Valkenswaard
In Valkenswaard wordt er voor de laatste keer deze week gesprongen op internationaal niveau. Zojuist mochten de 5-jarige paarden hun talent laten zien in de finale. Het was Jan Geukens die met Guschenka (v. Namelus) de snelste tijd wist neer te zetten. Zij sprongen naar de overwinning in 74:37 seconden. Deze jonge Antwerpse ruiter is met zijn jonge paarden bijzonder sterk aan het presteren in Valkenswaard. Met Guschenka won hij op maandag ook al de proef, en werd hij 6de op dinsdag.

Sander Geerink kwam dicht in de buurt. Met Galita O (v. Verdi) zette hij een tijd van 74:90 seconden neer, goed voor de 2de plaats. Op 3 zagen we alweer Jan Geukens. Dit keer kon hij rekenen op Gorsinaa (v. Cordento). Zij behaalden op dinsdag ook al een 2de plaats. Zo werd de top 3 volledig gedomineerd door KWPN'ers.

Brecht Bille behaalde met de Diamant De Semilly dochter Bsharah nog een 4de plaats. Anna Wilks nam met de BWP ruin L. Primero di Gala (v. Toulon) de 5de plaats voor haar rekening.

Ook de 6-jarige paarden hebben inmiddels hun finale afgewerkt. Daarin was het goud voor Emanuele Gaudiano en Darlanda (v. Calendro). Ze wonnen in een tijd van 39:16 seconden. Karim El Zoghby nam met Scotch (v. Stolzenberg) de 2de plaats voor zijn rekening. Voor Tim Wilks was er een 3de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op de hengst Kay (v. Echo van het Neerenbosch).

Beatrice Patrese (Farrah W) en Martina Meroni (Appyday la Vallee) vervolledigden de top 5.

In de top 10 zagen we nog twee landgenoten terug die ook de nul wisten te behouden. Patrick Jonkman sprong met de BWP hengst Kamiel van het Langwater (v. Wiensender) naar de 8ste plaats. Pieter Clemens en Fliegette (v. Casall) namen de 9de plaats voor hun rekening.

Op 2 sterniveau werd er dan weer een 1m35-proef afgewerkt. Daarin wist Isabell Bengtsson de snelste tijd van 58:59 seconden neer te zetten. Ze kon hiervoor rekenen op de BWP ruin Fernando (v. Triomphe De Muze). Rodrigo Giesteira de Almeida en Deco d'Anobra (v. Coltaire Z) waren slechts 18 seconden langzamer, en behaalden zo een 2de plaats. Voor Ramzy Al Duhami en de BWP hengst Garlic v. Kapelhof (v. Tauber vh Kapelhof) was er een 3de plaats.

Gregory Wathelet werd in deze proef de beste Belg. Met Tefnout d'Ouilly (v. Poor Boy) sprong hij naar de 4de plaats. Michol del Signore behaalde met de Indoctro dochter Zingara een 5de plaats.

De Zangersheide ruin Beijing Z (v. Bamako de Muze) wist zich met Frederic Vernaet in het zadel nog te klasseren op de 9de plaats.

Klik hier voor de uitslagen.