Christian Ahlmann met voorsprong de nummer 1 in de GCT-tussenstand

Christian Ahlmann met voorsprong de nummer 1 in de GCT-tussenstand
Ondertussen zijn er binnen de Longines Global Champions Tour al vijf manches achter de rug. Na de laatste manche in Hamburg wordt het weer hoog tijd voor een voorlopige tussenstand. De nummer 1 blijft nog steeds ongewijzigd. Christian Ahlmann staat momenteel met 161 punten op ruime voorsprong. Deze Duitse ruiter blijft bijzonder sterk presteren in de GCT. In Hamburg sprong hij nog naar de 5de plaats, wat zijn leiderspositie alleen maar versterkt heeft.

Emanuele Gaudiano zien we momenteel op de 2de plaats terug. Na Antwerpen stond hij nog op de 3de plaats, maar met 96 punten klimt hij naar boven. Echt veilig staat hij daar niet, want met 95 punten komt de nummer 1 van de wereld, Simon Delestre, wel heel dichtbij. Delestre behaalde in Hamburg nog een 6de plaats, waardoor hij nu voorlopig de 3de plaats voor zijn rekening neemt.

Ludger Beerbaum staat momenteel 4de met 86 punten. John Whitaker komt met 85 punten erg dicht. Hij staat voorlopig op 5.

Euro Horse ruiter Jos Verlooy is na Antwerpen een beetje gezakt. We zien hem nu terug op de 15de plaats. Dat komt doordat hij niet deelnam in Shanghai, en op de 32ste plaats eindigde in Hamburg. Gelukkig zijn er nog 10 manches te gaan, nog tijd genoeg dus om weer omhoog te klimmen.

Nicola Philippaerts is wel een heel stuk omhoog gegaan. Na Antwerpen zagen we hem nog op de 42ste plaats, nu staat hij voorlopig op 21. Ook hij is niet gestart in Shanghai, maar behaalde in Hamburg een 15de plaats, waardoor hij 22 punten erbij kreeg.

Olivier Philippaerts zien we nog terug op de 35ste plaats. Jerome Guery is gezakt naar de 39ste plaats.

Klik hier voor de tussenstand na de GCT in Hamburg.