Ieren domineren openingsproef in Tryon

Ieren domineren openingsproef in Tryon
Terwijl Canada zich opmaakt voor hen Royal West wereldbeker wedstrijd, verwelkomt het zonnige Tryon Equestrian Center de internationale 5* ruiters. Gisteren gingen ze van start in de 1.45m openingsproef. Daarin haalde Iers springruiter Conor Swail het nipt van zijn landgenoot Shane Sweetnam.

Swail en de 9-jarige KWPN-ruin, Cenzo (v. Harley VDL) waren de laatste aan de start in de barrage. Het duo kruiste de eindstreep in 35,056 seconden. Sweetnam en de 8-jarige Holsteiner Cornwall 15 (v. Con Air) deden het in een tijd van 35,582 seconden.

Voor Conor Swail en Cenzo staat de internationale winstteller nu op ruim 40.804 Euro. Cenzo is in eigendom van het Belgische Tal Milstein Stables. Amerika's favoriet, Kent Farrington en Willow sloten het podium af na een foutloze omloop in 35,596 seconden.

Er kwamen in totaal 50 combinaties aan de start in deze proef, uitgetekend door Anthony D'Ambrosio. Slechts zeventien duo's wisten zich voor de barrage te kwalificeren.

De top vijf werd afgewerkt door Harold Chopping en de 10-jarige KWPN-zoon van Larino, Basje op de vierde plaats. Tiffany Foster (Brighton) op stek vijf. Voor België kwam ook Nicola Philippaerts en H&% Harley vd Bisschop aan de start. Het duo stootte echter niet door naar de barrage.

 

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN.