Victoria's Secret start Deens Kampioenschap vijfjarigen met overwinning

Victoria's Secret start Deens Kampioenschap vijfjarigen met overwinning
Vandaag ging in Odense het Deens Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden van start. Vandaag kwamen de vier- en vijfjarige paarden al in de ring. De zesjarigen zijn ondertussen nog bezig aan hun eerste ronde.

Bij de vijfjarigen maakte Wereldkampioen Victoria's Secret 4 (v. Vitalis) haar favorietenrol waar. De merrie reed met haar nieuwe amazone, Anna Kasprzak naar een score van 9.560. Ze kregen maar liefst twee tienen, een voor de draf en een voor aanleg. Daarnaast kreeg de merrie ook bijna een tien voor de rijdbaarheid. Deze score was goed voor de eerste plaats. Op de tweede plaats zagen we de Apache nakomeling Grand Galaxy Win onder het zadel van Severo Jurado Lopez. Zij kregen van de jury 9.200. De top drie werd vervolledigd door Betina Jæger Jensen en Flora (v. Floriscount). Zij behaalde in totaal 8.860.

Verder in de top vijf zagen we Simone Pearce met Fine Time (v. Fürstenball) en opnieuw Betina Jæger Jensen met Quantum Touch (v. Quaterback). Zij kregen respectievelijk 8.800 en 8.660 voor hun proeven.

De Blue Hors Zack zoon Zancor was de beste bij de vierjarigen met Søren Wind. Deze hengst kreeg een totale score van 8.900. Voor zijn galop kreeg hij een 9.5 en voor aanleg een 9. Jan Møller Christensen vervolledigde de top drie met twee hengsten. Hij eindigde met Hesselhøy Donkey Boy (v. Era Dancing Hit) op de tweede plaats met een score van 8.880. Voor Romeo (v. Blue Hors Romanov) was er een derde plaats. Deze hengst kreeg 8.680 voor zijn proef.

De top vijf werd vervolledigd door Kenneth Damgaard. Hij werd met de hengst Stenagers Wyatt Earp (v. Wilkens) vierde met 8.660. Op de vijfde plaats zagen we hem met de ruin Høgjaardens Santos (v. San Amour) met een score van 8.580.

Klik hier voor de resultaten.