Guerdat blijft op één, Ahlmann stijgt naar de zesde plaats in World Cup klassement

Guerdat blijft op één, Ahlmann stijgt naar de zesde plaats in World Cup klassement
Na de World Cup manche gisteren in Mechelen starten we het nieuwe jaar met een nieuwe tussenstand.  Guerdat blijft standvastig op zijn eerste plaats staan met zijn totaal van 57 punten. Op de tweede plaats komt de Duitser Daniel Deusser staan, hij kreeg na Mechelen er een 5 punten bij door zijn 12de plaats met Calisto Blue (v. Chacco Blue).

De Fransman Kevin Staut kwam naar Mechelen met één doel, wat extra punten scoren voor het klassement. Dit werd dan ook meteen een 'mission accomplished'. Door zijn tweede plaats komt hij op de derde plaats in het klassement te staan. Dit verzekerd hem voor een ticket naar de finale in Göteborg en is de druk weg.

Christian Ahlmann maakte de grootste sprong vooruit in het klassement dankzij zijn overwinning gisteren. Hij won vol overtuiging en komt zo op een zesde plaats te staan. Hij krijgt een extra 20 punten wat hem een totaal geeft van 46 punten, dit brengt hem ook weer dichter naar de finale in Göteborg.

Na Mechelen zijn er nog vier kwalificatierondes te gaan voor de grote finale. De finale gaat door van 3 tot 7 April in Göteborg.

Klik hier voor de voorlopige tussenstand.