Christian Ahlmann heer en meester in World Cup Mechelen

Christian Ahlmann heer en meester in World Cup Mechelen
In Mechelen werd heel het weekend toegeleefd naar hét hoogtepunt van het jaar: De Wereldbeker. De Nekkerhal zat dan ook afgeladen voor met paardenliefhebbers die speciaal voor de World Cup naar Mechelen waren afgezakt.  De ruiters kregen een erg pittig parcours voorgeschoteld dat op verschillende hindernissen problemen opgeleverde. Ook de tijd was voor verschillende ruiters een heikel punt: onder andere Lorenzo de Luca, Denis Lynch en Celine Schoonbroodt-De Azevedo kregen een punt voor tijd achter hun naam. Dit was tevens de beste Belgische prestatie. Schoonbroodt maakte haar Wereldbeker debuut in Mechelen waar ze een knappe zevende plaats haalde in de World Cup.  39 ruiters kwamen aan de start van deze World Cup en slechts vier van hen van het slaagden erin om een foutloze ronde af te leggen. Jammer genoeg waren hier geen Belgische ruiters bij. Met kleppers zoals Ludger Beerbaum, Kevin Staut, Christian Ahlmann en Harrie Smolders beloofde het wel een erg spannende barrage te worden.

________________________________________________________________________________________

QUICK RESULTS

Ahlmann - Clintrexo Z

Kevin Staut - Edesa's Cannary

Harrie Smolders - Don VHP Z N.O.P.

________________________________________________________________________________________

De eerste ruiter die de ring in moest, was Kevin Staut. We kennen Staut als een erg snelle ruiter en het mag dan ook geen mirakel heten dat Staut er met Edesa's Cannary (Caretino 2) meteen als een speer vandoor ging. Staut nam niet alle risico, maar zette wel een foutloze ronde neer. Zijn tijd van 40,98 seconden werd meteen de referentie voor de andere barragisten die wisten wat hen te doen stond: de nul behouden en sneller rijden dan Staut.

Daarna was het de beurt aan de onbetwiste nummer één van de wereld: Harrie Smolders. Als beste van de wereld heeft hij natuurlijk al meermaals bewezen dat hij snel kan rijden. Voor het publiek van Mechelen gaf de Nederlander echter nog eens graag een demonstratie. Hij draaide erg kort met de 14-jarige Zangersheide hengst Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) maar zijn tijd van 41,42 seconden schoot toch tekort om Staut van de troon te stootten.

Na Smolders, was het aan één van de grootste kleppers.  De levende Duitse legende Ludger Beerbaum. Beerbaum kwam vorig jaar tijdens de Wereldbeker nog ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen.  Vandaag slaagde hij er wel in om in het zadel van Casello (v. Casall) te blijven zitten en hoe. Ludger wilde duidelijk revanche nemen voor vorig jaar maar jammer genoeg draaide hij richting de dubbelsprong iets te scherp in, waardoor Casello weigerde op het eerste element.

En last but not least... Christian Ahlmann. The 'leady rider' van Zangersheide is misschien wel het toonbeeld van Duitse efficiëntie en snelheid. Hij trad dan ook aan met één duidelijk doel voor ogen. De Wereldbeker van Mechelen mee naar huis nemen. Op de rug van Clintrexo Z, een 9-jarige Clintissimo Z hengst, sprong hij op spectaculaire wijze naar de finish in 39,87 seconden waarmee hij ruim een seconde beter deed dan Staut.

Klik hier voor de resultaten