Gudrun Patteet wint met glans de Grote Prijs van Lier

Gudrun Patteet wint met glans de Grote Prijs van Lier
De vier dagen durende CSI in het Azelhof te Lier loopt stilaan op zijn einde. Zojuist werd er de Grote Prijs 'Flandria Rent' verreden, de Grote Prijs van de 2 stercompetitie over een hoogte van 1m45/1m50. Het basisparcours bleek moeilijk genoeg, want slechts 10 combinaties wisten door te stoten naar de alles beslissende barrage. En die werd enorm spannend.

Natuurlijk kon maar een iemand de snelste zijn, en dat bleek Gudrun Patteet. Zij moest al vrij vroeg de ring in, en ging met de sBs ruin Sea Coast Calypso v/d Zuuthoeve (v. Tangelo Van De Zuuthoeve) door de finish in 38:97 seconden. Deze pijlsnelle tijd wist niemand meer te verbeteren, en zo schreef zij deze Grote Prijs 'Flandria Rent' op haar naam. Het duo wist als enige de tijd onder de 40 seconden te houden. Bovenop een mooie som prijzengeld mocht Patteet ook een splinternieuws STX Tack Box in ontvangst nemen.

Oliver Lazarus deed zijn uiterste best, maar kwam niet in de buurt van Patteet haar tijd. Met Canobet (v. Cardento) ging hij door de finish in 40:80 seconden, en nam zo de 2de plaats voor zijn rekening. Loewie Joppen en Dolinn (v. Cardento) reden voor Nederland naar de 3de plaats.

Sven Van Dijck en Vici R (v. Darco) vielen net naast het podium. Voor hen was er een 4de plaats. Gudrun Patteet heeft ook nog in het zadel van Vici R gezeten, en samen kenden ze ook een aantal successen. De top 5 werd vervolledigd door Julie Andrews en Ayrton IV (v. Cantos). Deze amazone wist in Lier drie proeven te winnen.

Olivier van Roosbroeck sprong met de BWP hengst Ellenoy (v. Quidam de Revel) naar de 6de plaats. Cassandra Braeckmans, die op vrijdag de 1m40-rubriek won, zagen we op de 7de plaats terug met Bee Wonderful (v. Caliostro).

Ugo Berrittella en Tefnout d'Ouilly (v. Poor Boy) kregen 8 strafpunten in de barrage, en plaatsten zich zo op de 10de plek.

Klik hier voor de uitslag.

KQ0A2189 KQ0A2190 KQ0A2219KQ0A2220 KQ0A2223 KQ0A2225KQ0A2239 KQ0A2250