Belgen winnen de proeven voor jonge paarden in Fontainebleau

Belgen winnen de proeven voor jonge paarden in Fontainebleau
In het Franse Fontainebleau wordt er vanaf vrijdag ook volop gesprongen. Op de "Carrière de Princes" piste werd de laatste proef voor 7-jarige paarden afgewerkt. Daarin was Steve Lefevre de beste. Hij kon rekenen op de BWP'er Jericho van Orti (v. Emerald Van't Ruytershof) om de winnende tijd van 36:17 seconden neer te zetten.

Alexandra Francart en Valkyrie de Talma (v. Diamant de Semilly) volgden op de 2de plaats in 36:55 seconden. Jeremy le Roy vervolledigde de top 3 met Very Special Farmer (v. Quaprice Boimargot Quincy).

Lefevre klasseerde zich ook nog op de 7de plaats. Daar zagen we hem terug met de BWP merrie Jolie Fleur (v. Don Quichot). Alexander Kumps (Cliffer Z) eindigde op de 11de plaats na 4 punten in de barrage.

Bij de 6-jarige paarden wist Maxime Harmegnies de proef op zijn naam te zetten. Hij ging met Castania 6 (v. Cassiano) door de finish in 35:75 seconden, en dat leverde hen deze overwinning op.

Landgenote Deborah Walravens volgde met de sBs'er Eclipse d'Hoogpoort (v. Numero Uno) op de 2de plaats in 37:60 seconden. Frankrijk vervolledigde de top 3 met Vincent Balleux en de Zangersheide merrie Price de Hus Z (v. Pilot de Hus).

In de 1m35-rubriek binnen de 1 stercompetitie sprong Gaetan Stalpaerts nog naar de 5de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op de  7-jarige Zangersheide merrie Fairness Hero Z (v. Flipper D'Elle).

Maxime Harmegnies behaalde met Tsunami de Hus (v. L'Arc De Triomphe) ook nog een mooie 3de plaats in de 1m40-rubriek binnen 2 sterniveau.

Klik hier voor de uitslagen.