Gudrun Patteet domineert in de Grand Prix van CSI5* over een hoogte van 1.60m in Knokke

Op de prachtige jumping van Knokke werd er een mooie éérste week afgesloten met de 5* Grand Prix over een hoogte van 1.60m met allerlei topnamen. Het was een nagelbijtende ijzersterke barrage om naar te kijken.

Het was onze Belgische Gudrun Patteet die de snelste was in de barrage met haar 11-jarige Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso), ze leidde haar ruin naar de finish in een tijd van 44.33 seconden. Eerder vandaag won ze al een 5* rubriek over een hoogte van 1.45m. De tweede plaats was ook voor een landgenoot van ons, Pieter Devos werd tweede met zijn 13-jarige Espoir, een zoon uit Surcouf de Revel, ook in een zeer snelle tijd van 44.86 seconden.

De bronze medaille was voor Olivier Philippaerts met onder het zadel de 11-jarige H&M Legend of Love (v. Landzauber), zij beëindigen hun parcours in een tijd van 45.40 seconden.

Plaats 4 was voor Frankrijk, Kevin Staut wist zijn For Yoy Van 'T Zorgvliet Hdc (v. For Pleasure) naar de finish te sturen in een tijd van 46.22 seconden. Op plaats 5 vinden we de Spanjaard Gerardo Menendez Mieres met zijn Cassino DC (v. Cassini I), ze beëindigden hun parcours in een tijd van 48.75 seconden.

Niels Bruynseels wist zich ook te klasseren met zijn Cas de Liberte (v. Cracky Z), ze waren goed voor een 11e plaats.