Alexandre Cardon houdt Belgische eer hoog tijdens Horse Pilot Jump Festival

Alexandre Cardon houdt Belgische eer hoog tijdens Horse Pilot Jump Festival
In Mons is later op de namiddag de GP 2* verreden over een hoogte van 1.45m, er kwamen 43 combinaties aan de start.

De winnaar in deze proef was Fransman Nicolas Delmotte met zijn Darmani Van t Heike (v. Grandeur), hun parcours eindigde in een tijd van 45.70 seconden, ruim 1 seconde sneller dan Franse Julia Dallamano met onder het zadel Umea de Pleville (v. Casall), zij waren goed voor een tweede plaats in een tijd van 46.22 seconden.

Op de derde plaats staat Belgische Alexandre Cardon met Bali De Le Heribus (v. Vigo D'Arsouilles), hun chrono stopte bij een tijd van 47.56 seconden. Op 4 staat Jean-Christophe De Grande, equteam ruiter,  met zijn Belano VD Wijnhoeve Z (v. Berlin), met een tijd van 48.35 seconden.

De Franse combinatie Benjamin Golliot en zijn Calimero de Laubry (v. For Pleasure) waren goed voor de 5e plaats in hun tijd van 48.89 seconden.

Andere geklasseerde Belgen in deze GP waren Janssen Nadège , Filip lacus, Arnaud Doem, en Pascale Lombard.
De 1.20m proef  ging van start met een totaal van 16 combinaties, ook deze namiddag. Het was een proef van de 1* competitie.

De winst in deze proef was voor Angelique De Vuyst en haar Pax de Longpre (v. Quarmark de Longpre), ze wisten foutloos te blijven in een tijd van 71.42 seconden. De tweede plaats ging naar Carla Merveille en haar 12-jarige Valentine Du Faurieu, hun chrono stopte bij een tijd van 78.21 seconden. Op 3 staat de Franse combinatie, Juliette Faligot en haar Vendetta De La Besace (v. Clinton), ze beëindigden hun parcours in een tijd van 79.39 seconden.

De vierde plaats was voor de Belgische Chloe Vicini met onder het zadel Excelle Du Bois Madame (v. Nabab de reve), ze bereikten de finish in een tijd van 81.11 seconden. De combinatie Pauline Genet en haar Adrenaline de Mai (v. Andiamo Z) waren goed voor een 5e plaats met hun tijd van 73.80 seconden.

Andere geklasseerde Belgen in deze proef waren Arickx Morgane, Candice Victoor, Penelope Mauroy, Manon Bodart, Deborah Gillard en Odile Gierech.

Voor meer resultaten klik hier.