Grote Prijs Lier valt ten prooi aan Wouter Devos

Grote Prijs Lier valt ten prooi aan Wouter Devos
De internationale driesterren Grote Prijs in Lier op een hoogte van 1m50/1m55 bleek een moeilijk opdracht te zijn. Slechts vijf combinaties haalden de eerste omloop foutloos, drie herhaalden die foutloze omloop in de barrage.

De grote winnaar was uiteindelijk Wouter Devos en zijn Ogano Sitte nakomeling Tonik Hero met wie hij een mooie ronde neerzette in een tijd van 36.46 seconden. Hij bleef daarbij voor op de Colombiaan Mark Bluman die hier zijn Wildfire (v. Quidam de Revel) naar de tweede plaats stuurde in een tijd van 37.62 seconden. Voor Nederland was het vervolgens Bart Bles die in het zadel van Gran Canyon van HD (v. Cartani) een foutloze ronde neerzette in de barrage. De combinatie plaatste zich als derde met een tijd van 37.70 seconden.

Voor Jeroen Appelen die met zijn Grappeloup van het Reemhof (v. Larino) een mooie foutloze eerste ronde reed, waren er in de barrage 4 strafpunten met een tijd van 35.48 seconden. Daarmee was hij de snelste deelnemer van de dag. Ook Adir Abreu Junior noteerde 4 strafpunten achter zijn naam in de barrage. Hij behaalde gezeten in het zadel van Hunter van het Indihof (v. Contact van de Heffinck) de vijfde plaats in 37.63 seconden.