Geoffrey Cobbaut wint Grote Prijs van het HROV Horse Lounge Criterium

Geoffrey Cobbaut wint Grote Prijs van het HROV Horse Lounge Criterium
Afgelopen weekend beloofde het spannend te worden bij Stal Hulsterlo en die verwachting werd met 86 ruiters aan de start van het Horse Lounge Criterium dan ook helemaal ingelost. Naast de kampioenschappen voor jonge paarden werd er namelijk ook een criterium verreden op 1m25. Van die 86 kwamen er uiteindelijk 17 opnieuw aan de start van de barrage. Uiteindelijk was het Geoffrey Cabbaut met ID 1 die met de begeerde Grote Prijs aan de haal ging. Met een verschil van maar liefst 4,5 seconden haalde hij het van Esther Schelfaut op de tweede plaats met Ugano en Caroline De Laet met Indira Odeveld.

Niki Geenens viel eveneens in de prijzen. In de 1m10 proef werd ze op donderdag eerste én tweede met Gazelle van de Vaelenberg en Helios van de Spelonckhoeve. Gelukkig wist Dirk De Vis zijn mannetje te staan in de top 3 en belandde met Icero van de Kat op een verdienstelijke derde plaats. Dirk De Vis werd dan weer opvallend tweede en derde in dezelfde proef op zaterdag met Halvara van de Klapscheut en Icero van de Kat. De overwinning stond hij echter af aan Michiel Meskens met Cayenne van de Plataan.

Niki Geenens zorgde ook in de 1m15 proef voor de gebruikelijke animo. Door bijzonder scherp te rijden en enkele risico's te nemen wist zij niet alleen publiek en pers te bekoren, maar sleepte ze ook nog eens een eerste plaats in de wacht met Helios van de Spelonckhoeve. Gilles van Hamme werd tweede met Janabelle, gevolgd door Ruben de Grave met Untouchable.