Nico Baerts en Bart Bomere winnen de WK-kwalificaties bij Zangersheide

Nico Baerts en Bart Bomere winnen de WK-kwalificaties bij Zangersheide
Op het Z-Festival komen niet alleen de Z-geregistreerde veulens aan de bak. Ook de jonge springpaarden krijgen de kans om zich te tonen. Bij de vijf- en zesjarigen hangt er voor het podium een WK-ticket aan vast. Nico Baerts was de regelmatigste bij de vijfjarigen met Mielano vh Meyershof (Mylord Carthago), die op zaterdag tweede en nu zesde werd. Anoek Van De Pluim en C Wellie R Z (Calvin Z) uit de Roelofs fokkerij werd tweede en Carlijn Sturme haalde het derde ticket binnen met Gigant Z (Glasgow van 't Merelsnest), nadat ze met Gambler Z van Glasgow ook zevende eindigde. Gaudi vd Molendreef Z (Gigolo vd Molendreef) won op zondag de proef, maar viel net buiten de hoofdprijzen en werd vierde over de twee dagen onder Tamara Klop.

Bij de zesjarigen ging Bart Bomeré met het eerste ticket aan de haal dankzij Balisto Zoetendaele Z (Berlin), die twee keer vierde werd. De winnaar van zaterdag Bless Z (Burberry) van Dirk Geenen haalde ook de buit binnen, want hij werd finaal tweede voor Ronald Steegmans met Beau Rêve vd Kruishoeve Z (Bamako de Muze) van Stal Cox. Deze vosmerrie werd twee dagen op rij vijfde en mag nu naar Lanaken, nadat ze in de SBB-competitie al had weten te winnen dit seizoen. Winst bij de zesjarigen ging zondag naar Chaouki Rijnders en Comilfo vh Kelfshof Z (Cento Lano), maar die zal er door een gemiste eerste proef niet bij zijn in september.

In het stijlspringen voor vierjarigen ging de eerste plaats naar Zinedine Zidane Z (Zambesi) met Lindsey Lebens. Jeroen Scheepers en Valuas vd Horst Z (Verdi) stonden op twee voor Alexandra Carter en Crescendo MB Z (Clinton I). Ook Clintissimo Z en Elvis ter Putte stonden met nakomelingen in de topvijf.

Het vrij springen voor driejarigen kwam op naam van Come Catch Me Z van Cigaret JVH Z (Clinton). Ook nakomelingen van Chacco-Blue (Cupcake Z) en Crown Z (Corona Freedom Z) eindigden op het podium.