Gauthier Mercenier, Kyle Cuypers, Nicolas Rombouts en Jill Goyvaerts grijpen winsten op de Gouden Laars in Zoutleeuw

Gauthier Mercenier, Kyle Cuypers, Nicolas Rombouts en Jill Goyvaerts grijpen winsten op de Gouden Laars in Zoutleeuw
In Zoutleeuw stond afgelopen weekend de Gouden Laars op het programma, de ruiters streden er in diverse rubrieken om de overwinningen. Het hoogste parcours stond er op 1.40m gebouwd en werd met barrage verreden. In die barrage kwamen negen combinaties aan de start. Van die negen wist Gauthier Mercenier de snelste tijd neer te zetten in het zadel van Uni Stop, ze werkten het parcours af in 38,93 seconden. Daarmee bleef het duo een kleine seconde voor op Tristan Guisson en Corrychella van ter Hulst.

Thibeau Spits wist er het podium te vervolledigen met zijn Juragold Bormes, zij werkten het parcours in 41,45 seconden af.

Jens Thys eindigde net naast het podium met Clash Heldenlaan Z onder het zadel en Zara Poels wist de top vijf af te ronden met High Five.

In de 1.30m rubriek was het Kyle Cuypers die de winst op zijn naam wist te schrijven, in het zadel van Mystic Lady Van't Buxushof liet hij de concurrentie meer dan een seconde achter zich. Het was Tristan Guisson die het duo wist op te volgen, dit deed hij in het zadel van Chanel Z. Het podium werd vervolledigd door Simon Morssinkhof en zijn Augustinus L A N.

Nicolas Rombouts greep de winst in de 1.20m, in het zadel van Fuptric Van Beek bleef hij één seconde voor op Anke De Breucker en Fashion TCS. Luna Matala reed naar de derde podiumplaats met Issica T.

Tot slot was er de 1.10m, daarin was Jill Goyvaerts de snelste met haar Gold Rose v/h Kapelhof. Het duo liet Cedric Nouwen en Heros van het Hezerhof net geen seconde achter zich. De top drie werd afgewerkt door Yne Saeys en El Della Caccia.

Klik hier voor alle resultaten.