Frederic Vernaet is de eerste winnaar in Lummen

Frederic Vernaet is de eerste winnaar in Lummen
We hebben er even op moeten wachten, maar zonet werd de eerste proef van de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen afgewerkt. Het werd een 1m40-rubriek binnen de 2 stercompetitie. Daarin was het Frederic Vernaet die de snelste tijd van 55:63 seconden wist neer te zetten. Voor deze overwinning kon hij rekenen op de 11-jarige sBs'er Voice de Longchamps (v. Toulon). Dominique Joassin reed zijn Zangersheide merrie Si la Sol de Greenbay Z (v. Schilling et) naar een 2de plaats. Zij gingen door de finish in 56:19 seconden. Voor Yentl Baert en Fantast van het Indihof (v. Toulon) was er een 3de plaats. Zo kregen we een volledig Belgisch podium met 2 nakomelingen van Toulon.

Koen Vereecke sprong met de Kashmir van Schuttershof dochter Fidaura van het Polderhof naar een 4de plaats. Roy Hanlon vervolledigde met Granit van het Roelhof (v. Karioka del Follee) de top 5.

Sam Polleunis (Idam Fravanca), Katrijk Van Hoecke (Itile Horta), Sarah Toussaint (Balandro) en Sarah Daems (Chocolate Frost) behaalden allemaal een top 10 plaats.

Oorspronkelijk stonden er 60 combinaties op de startlijst, maar uiteindelijk heeft slechts de helft daarvan besloten om te starten. Het slechte weer en de conditie van de piste is daar waarschijnlijk de hoofdoorzaak van.

Klik hier voor de uitslag.