CSIO Lummen gaat NIET door

CSIO Lummen gaat NIET door
De voorbije 24 uur is er al heel wat geschreven geweest over de 'Longines Spring Classic of Flanders'. Gisteren raakte bekend dat de 1 ster proeven op woensdag niet zouden doorgaan, deze ochtend werd de 2 ster competitie na twee starters al vroegtijdig stopgezet en later werd ook beslist om de eerste manche van het Belgisch kampioenschap voor 7-jarigen vandaag nog niet te laten doorgaan.

Intussen is er beslist dat de CSIO die op donderdag normaal van start zou gaan niet zal doorgaan. Dit wil dan ook zeggen dat we geen landenwedstrijd krijgen deze week.

In onderstaand persbericht meer info:

Sinds 16 april is er dagelijks meer dan 30 mm. regen gevallen in België met maxima van 52,7 mm. en 58,9 mm. op maandag en dinsdag. Vandaag woensdag kregen we nog meer regen te verwerken, uitzonderlijke weersomstandigheden zelfs naar Belgische normen!

De FEI afgevaardigden  besloten het CSIO5* af te gelassen. Omdat het een landenwedstrijd is voor de Furusiyya FEI Nations Cup is het niet mogelijk wijzigingen aan te brengen in het programma.

Het CSI2* en het CSI1*, die trouwens al van start zijn gegaan, gaan wel gewoon door. Op zaterdag blijven eveneens de DERBY VAN VLAANDEREN en de SIX BAR gepland.

Ook het Belgisch kampioenschap voor 7 jarige paarden gaat donderdag van start.