Foutloze start voor Boy-Adrian Van Gelderen bij de jonge paarden op CSI Verbier

Foutloze start voor Boy-Adrian Van Gelderen bij de jonge paarden op CSI Verbier
In Verbier werd zonet de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden afgerond. Onze landgenoot Boy-Adrian Van Gelderen nam deel met Grace Kelly, een 6-jarige merrie van Eldorado van de Zeshoek. Samen zetten zij een rustige foutloze ronde neer, goed voor de tiende plaats.

De winst in deze wedstrijd ging naar de Australiër Rowan Willis met Grandorie Wellington. Hij finishte met de merrie van Balloon in een tijd van 62.00 seconden. De Ier Damian Dixon volgde in 64.46 seconden. Hij had hiervoor Fortuna Utopia (v. Baltic VDL) onder het zadel. De Zwitserse Christina Liebherr nam de derde plaats voor haar rekening met L.B. Culture III, een 7-jarige hengst van Colman. Paul Estermann (Anabe Haize) en Adrian Schmid (Gee-Lithya van Klaverborch) maakten voor Zwitserland de top vijf compleet.

Eerder op de dag werden reeds twee 3* rubrieken verreden.

De rubriek over een hoogte van 1.30 kwam op naam te staan van de Zwitser Niklaus Rutschi en Baloubelle CH. De tweede plaats was eveneens voor Zwitserland dankzij Mathilde Cruchet en Cicero. De derde plaats was weggelegd voor de Franse Severin Hillereau. Zij bereed Idee-Fixe d'Exaerde. Adelaide Lautie (Mjanghoj's Constantin Z) en Aurelia Loser (Romando de l'Abbaye) maakten de top vijf compleet.

Ook in de wedstrijd over een hoogte van 1.35 was de winst voor Zwitserland. Paul Estermann had hiervoor Cornet's Hope gezadeld. Hij bleef de Fransman Laurent Goffinet met Delphi voor. De derde plaats ging opnieuw naar Zwitserland, deze keer met Pierre Kolly en Caretino Sir. De top vijf werd afgewerkt door Pius Schwizer (Tina de L'Yserand) en Marina Balmelli (Anisette de Lassus).