De Belgen op koers voor een medaille

De Belgen op koers voor een medaille
Op het EK jumping in Gothenburg zit de eerste ronde van de landenwedstrijd erop, en de Belgen zijn erg sterk bezig!

Pieter Devos en Espoir kwamen als eerste aan de start. Zij bleven foutloos en net binnen de tijd waardoor zij de 0 op het scorebord wisten te behouden.

Ook Niels Bruynseels en Cas de Liberté weten de feeststemming erin te houden. Zij slagen er eveneens in een foutloze ronde af te leggen.

Derde Belg aan de start is Jerome Guéry. Hij weet als invaller te tonen waarom hij deze plek meer dan waard is en houdt met Grand Cru van de Rozenberg het totaal van 0 strafpunten mooi aan.

Om het feest compleet te maken doet ook de laatste combinatie er nog een nulronde bij. Gregory Wathelet en Coree leggen een vierde foutloze omloop af, en verzekeren België zo van een ideale startpositie in de tweede ronde.

De Belgen waren het enige team dat vandaag deze prestatie voor elkaar kreeg.

H&M All In blijft op kop
Individueel blijft vice-Olympisch kampioen Peder Fredricson aan de leiding met zijn 11-jarige sBs ruin H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof). Marcus Ehing (Pret a Tout) en Luciana Diniz (Fit For Fun 13) staan voorlopig nog virtueel op het podium.

Onze vier landgenoten pronken voorlopig allemaal in de top vijftien! Bruynseels staat op de tiende plaats net voor Devos. Guery volgt op de dertiende plaats en vice-Europees kampioen Wathelet op de vijftiende plaats.