Emanuele Gaudiano neemt revange in Indoor Derby Den Bosch

Emanuele Gaudiano neemt revange in Indoor Derby Den Bosch
In de enorm spannende Van Schijndel Bouwgroep Derby is Maikel van der Vleuten net als tweede geëindigd. De winst ging naar Emanuele Gaudiano en de vliegens vlugge merrie Carlotta 232 (v. Chaccomo)

De Italiaans publieksfavoriet had nog wat tegoed van vorig jaar. Toen ging hij te laat van start omdat hij de tijd niet had zien lopen. Gelukkig was het geen herhaling van vorig jaar en had Gaudiano al even voor hij de piste in ging na-gesingeld.

In vol tempo opende het duo de jacht op de razend snelle tijd die Van der Vleuten eerder op de klok had gezet met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy). Beide combinaties wisten in het parcours geen meter te verspillen en gingen vol gas door de corridor op weg naar de losrij piste.

Gaudiano was daarbij iets sneller als Van der Vleuten. En hij wist ook tot aan de finish het hoge tempo vast te houden. De vlugge merrie redde hem daarbij in de dubbel op weg naar de finish.

Bij Van der Vleuten zag het er allemaal wat soepeler uit. De Brabantse ruiter verspilde werkelijk geen millimeter en kwam in 81.17 seconden over de eindstreep. Gaudiano was nét wat sneller in 80.31 seconden.

Als laatste ruiter deed de Ier Betram Alleen nog een zeer moedige poging om de kop positie over te nemen. Bij terugkomst in de piste ging zijn Eh Quick Nina (v. Quidam's Rubin) op groot af . Hij won daar enkele meters mee, maar vlak daarna ging het mis. De Holsteiner merrie tikte een balk uit de lepels waardoor ern vier seconden bij de eindtijd van 79.83 seconden op kwam. Een uiteindelijke derde plaats.

Voor België waren het Nicola Philippaerts en Gudrun Patteet die flink in vorm waren. Patteet was al vroeg the "women to beat" waar vele toppers zich op kapot reden. Ondanks haar balk onderweg zet de amazone met Sea coast Calypso van de Zuuthoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de snelle tijd van 88.65 seconden op het scorebord. Dat leverde haar uiteinlijk een vijfde plaats op achter Philippaerts en Ustina Sitte (v. Clinton).

Kijk hier voor alle resultaten.