Jorinde Verwimp vijfde in Wereldbeker Den Bosch

Jorinde Verwimp vijfde in Wereldbeker Den Bosch
"Dit was de beste proef ooit, vandaag. Nee maar echt ooit!" begint Hans-Peter Minderhoud de persconferentie na zijn overwinning in de FEI Wereldbeker van Indoor Brabant. Hij deed vandaag het bijna onmogelijke, hij versloeg Isabel Werth die tot dusver niet te kloppen was in deze reeks van de Wereldbeker.

De Glock ruiter ging mat zijn Wereldbeker paard Glock's Flirt (Floristan I) in een voor hem geweldige proef naar een nieuw persoonlijk record van 84.490%.

"Het klopte vandaag allemaal. Alles liep zo goed dat ik er een beetje bang van werd" grapte Hans-Peter.

Werth moest toch wel even verrast zijn door de score van de Oranje ruiter. Met Emilio (v. Ehrenpreis) scoorde de Duitse "dressage queen" ruim een procent lager als Minderhoud vandaag. De amazone heeft een reeks van vijf wereldbekers achter de rug waarin ze niet te verslaan was. Vandaag was het voor het eerst sinds Rio dat Werth niet met de overwinning terug naar huis ging.

"Het is super voor de sport dat een ander wint. Nu moet ik echt oppassen" zegt Werth over de overwinning van Minderhoud. "Bij mij liep het goed, hier en daar kan het altijd wat beter. Het was gewoon een feit dat Hans-Peter vandaag beter was. Ik vindt het fantastisch voor hem dat hij hier voor thuis publiek wint"

Op de derde plaats eindigde de zwangere Jessica von Bredow-Werndl. Samen met de KWPN'er Zaire-E (v. Son de Niro) kreeg ze van de jury 80.265%.

Edward Gal eindigde op de vierde plaats met Glock's Voice. Terwijl de Belgische amazone Jorinde Verwimp met Tiamo (v. Jazz) de top 5 afsloot met een score van 78.145%

Kijk hier voor alle resultaten.