Ellen de Swert en Gert Bosmans sterk van start in de eerste manche van het seniorenkampioenschap HGVBB

Ellen de Swert en Gert Bosmans sterk van start in de eerste manche van het seniorenkampioenschap HGVBB
Jumping Hippo Rania bij sportstal Vanderhasselt staat dit weekend in het teken van het seniorenkampioenschap van de HGVBB.

Gisteren werd reeds de eerste manche verreden, waarin Ellen De Swert en Gert Bosmans meteen een erg gunstige positie in het tussenklassement wisten te veroveren.

Ellen De Swert ging met Escape aan de leiding, net zoals vorig jaar tijdens de eerste selectie. Zij stuurde de Winningmood van de Arenberg merrie foutloos rond in 71.28 seconden. Ze was zo ruim drie seconden sneller dan Gert Bosmans, die met Arona van de Rozendaal de tweede plaats voor zijn rekening nam in 74.50 seconden. Bosmans wist ook de derde plaats te bezetten, deze keer met Grand Fou onder het zadel. Hun tijd bedroeg 75.30 seconden.

Nathalie Geeraerts en Chelsea belandden op de vierde plaats, voor Steven van Rossem en Ibritt van't Epeneveld. Met haar andere paard Gaea nam Nathalie Geeraerts ook nog de zesde plaats voor haar rekening.

Bert Panneels en Or la Loi zijn samen goed voor de zevende plaats in het tussenklassement. Voor Mike Van Haudt en Kia Maria van de Potaarde is er nog een achtste plaats.

Jordy Oostvogels stuurde zijn Imposante Vede naar de negende plaats en bleef zo Karolien Charels en Charro van't Palmenhof voor, die vorig jaar op de vierde plaats in het eindklassement eindigden.

De vice-kampioenen van vorig jaar, Robynn Gruwe en Poesie de Vizy, strandden in deze eerste manche net buiten de top tien.

Vandaag staat de tweede manche op het programma.