Eduardo Menezes neemt eerste overwinning in Las Vegas

Eduardo Menezes neemt eerste overwinning in Las Vegas
In Las Vegas is de wereldbeker manche gisteravond van start gegaan. Winst was er voor Brazilië. Als eerste in de ring bleek Eduardo Menezes niet te verslaan. Samen met de 12-jarige Casper-dochter, Caruschka finishte Menezes in 23,84 seconden, net geen drie seconden sneller als lokale ruiter Will Simpson. In totaal kwamen er ruim 50 combinaties aan de start, waarvan er elf een dubbele nulronde presteren. Will Simpson en de Dude (v. Carry Gold) stopte de tijd in 26,31 seconden.

Na afloop verklaarde Menezes dat zijn viervoeter een echte speed duivel is. "Ze is enorm snel en behendig. Ik moest als eerste aan de start en wist dus wat me te doen stond. Ik zette alles op alles en dat bleek uiteindelijk te werken."

Verder sprong de Canadese Keean White naar een derde plaats op de rug van de 9-jarige KWPN-merrie Corette (v. Lupicor). White kruiste de finish in 26,75 seconden, goed voor ruim 5.000 USD aan winstsommen.

De top vijf werd afgewerkt door Frankrijk's Eric Navet met Catypso (v. Catoki) op een vierde plaats en California's Michelle Fellers en Revenge (v. Quite Easy I) op een vijfde plaats.