Dries Dekkers houdt concurrentie op veilige afstand in Zandhoven

Dries Dekkers houdt concurrentie op veilige afstand in Zandhoven
De 1.45m nationale Grote Prijs in Zandhoven zag slechts vier combinaties aan de start van de barrage. Twee duo's kruisten daarbij de eindmeet zonder het hout aan te raken. Dries Dekkers noteerde uiteindelijk de snelste tijd in het zadel van de 10-jarige Griseldi -zoon, D&J Havanna.

Dekkers en de hengst stopte de chrono in 39,93 seconden, ruim vijf seconden sneller als Benjamin Pieters met Cabbo. Pieters haalde de finish in 45,06 seconden. Iets sneller was Sam Polleunis.

Polleunis waagde zich dichtbij de tijd van Dekkers. In het zadel van Leon Spronken's Eurli Fravanca (v. Querlybet hero) kruiste hij de finish in 40,17 seconden maar met één springfout op de teller. Gaetan Stalpaert volgde op de vierde plaats met eveneens vier punten op het scorebord. Samen met Perselys strandde hij zo op de vierde stek. Dirk Geenen en Zidan Z vervolledigde de top vijf.

Steven Van Meersche sprong naar de winst in de 1.35m rubriek. Samen met de 7-jarige Kyamant Van ' T Spieveld (v. Diamant De Semilly ) snelde hij naar de winst in 35,68 seconden. De Oost-Vlaming bleef zo net geen drie seconden voor op Antwerpen's snelheidsduivel, Sven Van Dijck met Capiche ter Elzen (v. Bamako de Muze) onder het zadel. Van Dijck klokte foutloos af in 38,61 seconden en werd opgevolgd door Charlotte Philippe met Jerenmias van het Hulstenhof.

Danny Van Es haalde dan weer de overwinning in de 1.25m prof. Hij sprong er naar de overwinning met Zico V en volgde zichzelf op met Cliffhanger Vm Z. Matthias Hens vervolledigde het podium met Jinte.

Voor de resultaten klik hier